Gedrag


Puppytraining

Ik geef privétrainingen bij je thuis in een prikkelarme omgeving, zodat de pup in alle rust snel nieuwe dingen kan leren. De training is bedoeld voor elke eigenaar die een pup heeft aangeschaft, ongeacht of je al een hond hebt gehad of niet. In deze training leer je je pup opvoeden, leer je de pup naar je te luisteren en krijg je inzicht in hondengedrag. Natuurlijk komt socialiseren ook aan bod, dat is in deze periode van groot belang. De training kan ook op mijn trainingslocatie of buiten plaatsvinden, afhankelijk van hetgeen we de pup willen leren.

In de lessen krijg je alle tools aangereikt zodat de pup een goede start heeft wat betreft leerervaringen thuis en in de omgeving. De lessen worden ingericht naar jullie wensen, want elke pup, eigenaar en woonomgeving is anders.

 

Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn: socialiseren, commando aanleren, kind en hond, bijten, zindelijkheid, alleen thuis leren zijn, gezonde voeding, parasietenbestrijding, vachtverzorging, leren en rust, lichaamstaal hond.

 

Deze training bestaat uit 3 lessen van 60 minuten voor € 200,- incl. hand outs

 

Jonge hondentraining

 

Je hond heeft al een basis aan vaardigheden gekregen in de puppytraining. De hond kan mentaal meer aan en kan wat langer geconcentreerd blijven. Nu wil je dieper ingaan op het leerproces en commando’s aanleren die de hond nog niet kent, zoals blijf, wacht, wandelen zonder trekken. In deze fase kunnen hormonen gaan meespelen waardoor de hond minder aandacht voor jou heeft en meer aandacht voor zijn omgeving. In de training leer je de hond op jou te letten, bij je te komen en leer je de hond los te laten lopen waar dat mogelijk is.

 

Onderwerpen die aan bod kunnen komen: hier komen, niet weglopen, luisteren in de omgeving van meer afleidingen zoals mensen, honden, kinderen en andere dieren, wandelen aan de lijn, blijf, wacht, hormonale processen, gezondheid, castreren, steriliseren of intact houden, bijten en tanden wisselen, alleen leren zijn, energieverdeling, dagritme, lichaamstaal hond.

 

Deze training bestaat uit 3 lessen van 60 minuten voor € 200,- incl hand outs

 

Je wil advies over bepaald gedrag van je pup of jonge hond

 

Het gaat goed, je hebt een leuke en lieve hond maar er is iets waar je verbetering in wil. Denk aan: trekken aan de lijn, opspringen tegen bezoek, blaffen om aandacht of te druk in huis. Ik vertel je en laat je zien hoe je je hond kan leren om gewenst gedrag te vertonen zodat jullie het nog leuker met elkaar hebben.

 

Deze training kan bestaan uit 1 les van 60 minuten voor € 75,- of 3 lessen van 60 minuten voor € 210,-

 

Activiteitencoach voor de hond

In dit traject help u ik bij het vinden van een goede balans betreft activiteiten die bij uw hond en bij u passen. We bespreken o.a. uw wensen, geschikte activiteiten en mogelijkheden voor u en uw hond en de balans tussen activiteiten en rust.

De wensen en vragen die u heeft en uw kwaliteiten en vaardigheden staan centraal bij het vinden van een balans.

We bespreken natuurlijk ook de kwaliteiten van de hond, de ras specifieke eigenschappen, ritme van slaap en rust, zijn of haar persoonlijkheid en de mentale en fysieke mogelijkheden van uw hond.

Locatie: huisbezoek en/of mijn praktijk (naar wens en mogelijkheden).

 

Doelgroepen voor het bepalen van een ideale activiteitenbalans:

 

* Drukke hond

* Passieve hond

* Fysieke beperking eigenaar

* Oudere hond

* Revaliderende hond

* Pup coaching en ideale dagritme

* Hond die altijd aangelijnd moet blijven

* Als onderdeel van gedragsbegeleiding bij probleemgedrag

* Honden die onder controle staan van de dierenarts i.v.m. obesitas

 

Werkwijze:

1e gesprek (60 minuten)

* Invullen van een activiteitenbalans (0 meting)

* Doel vaststellen

* Tonen en testen van mogelijkheden

* Tips om mee aan de slag te gaan

 

2e gesprek (60 minuten)

* Uitgewerkte activiteitenbalans bespreken

* Evalueren

* Demonstreren en plan bijstellen

* Oefenen

 

3e gesprek (30 minuten)

* Evalueren en bijstellen, kan ook per telefoon en d.m.v. sturen van filmpjes.

 

Tarief traject Activiteitenbalans: € 150,- excl. Reiskosten.

 

Hulp bij verandering van moeilijker gedrag

Dierzorgverzekeraars vergoeden mijn consulten, informatie kunt u vinden op www.SPPD.nl

 

Heb je hulp nodig omdat je hond gedrag vertoont wat voor jou als eigenaar, voor de hond zelf of voor de mensen om je heen lastig is? Ik help je met het oplossen van het gedrag wat jullie als vervelend ervaren.

We gaan eerst samen het gedrag ontrafelen. Het gedrag kan door verschillende oorzaken zijn ontstaan en afhankelijk van de oorzaken kunnen we naar oplossingen gaan kijken. Als het gedrag duidelijk is, maken we samen een praktisch plan van aanpak gericht op jouw wensen als eigenaar en de mogelijkheden van je hond. We gaan aan de slag met het ombuigen van ongewenst gedrag naar gewenst gedrag. Ik geef je uitleg en inzicht betreft het gedrag en laat zien hoe je dat kan verbeteren. In het consult laat ik zien wat je kan doen, zodat het direct duidelijk is en je hier zelf ook mee aan de slag kunt.

Meestal is er al gedrag ontwikkeld wat we liever niet willen zien. Als het gedrag niet lang is ontwikkeld of er is specifiek één gedraging waar je tegenaan loopt of één situatie wat net is veranderd, is het mogelijk om een “instap”consult te boeken. Tijdens het consult stel ik vragen, zodat ik op de hoogte ben van de relevante informatie over het gedrag. Je krijgt direct mondelinge en praktische adviezen met uitleg. Je schrijft zelf de informatie op die je belangrijk vindt, ik maak geen samenvatting van ons gesprek.

Investering: € € 90,- per uur excl. Reiskostenvergoeding.

Uitgebreider consult met begeleiding na het consult:

Als we een afspraak hebben gemaakt stuur ik per mail een intake formulier met vragen over de hond. Dit formulier geeft mij, voor ons gesprek, al enig inzicht over de problematiek, het is dan ook goed om het zo uitgebreid mogelijk in te vullen. In het consult kan ik hier verder op doorvragen. Graag ontvang ik ook filmpjes met het gedrag wat we gaan bespreken en veranderen, zodat ik het gedrag van de hond zelf ook heb gezien.

Het consult kan bij jullie thuis plaatsvinden of op mijn trainingslocatie. De locatiemogelijkheden voor jouw hond bespreken we samen. Na het consult maak ik een samenvatting van hetgeen we hebben besproken en de adviezen die ik heb uitgelegd en heb laten zien. Na het consult is er de mogelijkheid om de voortgang te bespreken en eventueel bij te stellen. Dit kan via mail, telefonische afspraak of via whatsapp.

Dit gehele traject komt op € 172,50,- excl. reiskostenvergoeding. (Als het consult langer dan 1,5 uur duurt wordt extra tijd in rekening gebracht).

Als er meerdere problemen spelen, bij agressieproblemen en bij niet alleen thuis kunnen zijn, is het verstandig om een plusconsult te boeken van 2,5 uur voor 250,- euro. Het plusconsult kan ook over meerdere contactmomenten verdeeld worden.

Voorbeelden kunnen zijn:

* Angst voor geluiden, vreemde voorwerpen, onweer of voor andere honden, kinderen of mensen;

* Agressie naar andere honden, kinderen of mensen, blaffen en grommen naar bezoek;

* Niet alleen thuis kunnen zijn;

* Onzindelijkheid;

* Voerbakagressie;

* Vernielen, druk zijn, niet luisteren, uitvallen aan de lijn.