Gedrag

Puppytraining

Ik geef privétrainingen bij je thuis in een prikkelarme omgeving, zodat de pup in alle rust snel nieuwe dingen kan leren. De training is bedoeld voor elke eigenaar die een pup heeft aangeschaft, ongeacht of je al een hond hebt gehad of niet. In deze training leer je je pup opvoeden, leer je de pup naar je te luisteren en krijg je inzicht in hondengedrag. Natuurlijk komt socialiseren ook aan bod, dat is in deze periode van groot belang. De training kan ook op mijn trainingslocatie of buiten plaatsvinden, afhankelijk van hetgeen we de pup willen leren.

In de lessen krijg je alle tools aangereikt zodat de pup een goede start heeft wat betreft leerervaringen thuis en in de omgeving. De lessen worden ingericht naar jullie wensen, want elke pup, eigenaar en woonomgeving is anders.

 

Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn: socialiseren, commando aanleren, kind en hond, bijten, zindelijkheid, alleen thuis leren zijn, gezonde voeding, parasietenbestrijding, vachtverzorging, leren en rust, lichaamstaal hond.

 

Jonge hondentraining

Je hond heeft al een basis aan vaardigheden gekregen in de puppytraining. De hond kan mentaal meer aan en kan wat langer geconcentreerd blijven. Nu wil je dieper ingaan op het leerproces en commando’s aanleren die de hond nog niet kent, zoals: blijf, wacht, wandelen zonder trekken. In deze fase kunnen hormonen gaan meespelen waardoor de hond minder aandacht voor jou heeft en meer aandacht voor zijn omgeving. In de training leer je de hond op jou te letten, bij je te komen en leer je de hond los te laten lopen waar dat mogelijk is.

 

Onderwerpen die aan bod kunnen komen: hier komen, niet weglopen, luisteren in de omgeving van meer afleidingen zoals mensen, honden, kinderen en andere dieren, wandelen aan de lijn, blijf, wacht, hormonale processen, gezondheid, castreren, steriliseren of intact houden, bijten en tanden wisselen, alleen leren zijn, energieverdeling, dagritme, lichaamstaal hond.

 

Je wil advies over bepaald gedrag van je pup of jonge hond

Het gaat goed, je hebt een leuke en lieve hond maar er is iets waar je verbetering in wil. Denk aan: trekken aan de lijn, opspringen tegen bezoek, blaffen om aandacht of te druk in huis zijn. Ik vertel je en laat je zien hoe je je hond kan leren om gewenst gedrag te vertonen zodat jullie het nog leuker met elkaar hebben.

 

Hulp bij verandering van gedrag

Dierzorgverzekeraars vergoeden mijn consulten, informatie kunt u vinden op www.SPPD.nl en www.NVGH.nl 

Heb je hulp nodig omdat je hond gedrag vertoont wat voor jou als eigenaar, voor de hond zelf of voor de mensen om je heen lastig is? Ik help je met het oplossen van het gedrag wat jullie als vervelend ervaren.

We gaan eerst samen het gedrag ontrafelen. Het gedrag kan door verschillende oorzaken zijn ontstaan en afhankelijk van de oorzaken kunnen we naar oplossingen gaan kijken. Als het gedrag duidelijk is, maken we samen een praktisch plan van aanpak gericht op jouw wensen als eigenaar en de mogelijkheden van je hond. We gaan aan de slag met het ombuigen van ongewenst gedrag naar gewenst gedrag. Ik geef je uitleg en inzicht betreft het gedrag en laat zien hoe je dat kan verbeteren. In het consult laat ik zien wat je kan doen, zodat het direct duidelijk is en je hier zelf ook mee aan de slag kunt.

Meestal is er al gedrag ontwikkeld wat je liever niet willen zien. Als het gedrag niet lang is ontwikkeld of er is specifiek één issue waar je tegenaan loopt of één situatie wat net is veranderd, is het mogelijk om een “instap” consult te boeken. Tijdens het consult stel ik vragen, zodat ik op de hoogte ben van de relevante informatie over het gedrag. Je krijgt direct mondelinge en praktische adviezen met uitleg. Je schrijft zelf de informatie op die je belangrijk vindt, ik maak geen samenvatting van ons gesprek.

 

Uitgebreider consult met begeleiding na het consult:

Als we een afspraak hebben gemaakt stuur ik per mail een intake formulier met vragen over de hond. Dit formulier geeft mij, voor ons gesprek, al enig inzicht over de problematiek, het is dan ook goed om het zo uitgebreid mogelijk in te vullen. In het consult kan ik hier verder op doorvragen. Graag ontvang ik ook filmpjes met het gedrag wat we gaan bespreken en veranderen, zodat ik het gedrag van de hond zelf ook heb gezien.

Het consult kan bij jullie thuis plaatsvinden of bij mij, de mogelijkheden voor jullie bespreken we samen. Tijdens het consult schrijf je zelf op wat voor je belangrijk vindt. Op deze manier blijf je goed geconcentreerd tijdens het consult en onthoud je de informatie beter. Na het consult is er de mogelijkheid om de voortgang te bespreken en eventueel bij te stellen. Dit kan via mail, telefonische afspraak of via app. Deze voortgang duurt maximaal 2 maanden.

Voorbeelden kunnen zijn:

* Angst voor geluiden, vreemde voorwerpen, onweer of voor andere honden, kinderen of mensen;

* Agressie naar andere honden, kinderen of mensen, blaffen en grommen naar bezoek;

* Uitvallen;

* Blaffen;

* Niet alleen thuis kunnen zijn;

* Onzindelijkheid;

* Voerbak agressie;

* Vernielen, druk zijn, niet luisteren, uitvallen aan de lijn.

 

Ik ben aangesloten bij SPPD (Platvorm professionele diergedragstherapeuten) en NVGH (Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor honden).