Dagopvang

 

De Dagopvang zit alle dagen vol, we nemen voorlopig geen nieuwe honden aan.

Dagopvang

Onze dagopvang is bedoeld voor vaste klanten die wekelijks hun hond brengen. Wij hebben geen plaats voor af en toe een dagje opvang. Wij hebben ook geen nacht- weekend- of vakantieopvang.

Voor ons is het belangrijk dat de honden het erg naar hun zin hebben. Wij plaatsen geen honden die veel blaffen, janken, zich niet op hun gemak voelen of die probleemgedrag vertonen als niet alleen kunnen zijn/zonder de eigenaar kunnen zijn.

 

Waarom dagopvang voor de hond?

Lekker een dagje ravotten met hondenvriendjes om energie kwijt te raken;

Contact met soortgenoten;

Leren van elkaar wat sociaal hondengedrag is;

Een hond is een sociaal dier wat sociale interactie nodig heeft met bekende soortgenoten;

 

Een hond vindt het niet altijd fijn om lang alleen thuis te blijven. Het is niet de bedoeling dat de hond naar de opvang gebracht wordt omdat hij niet alleen thuis kan zijn. De hond naar een opvang brengen is geen oplossing voor deze hond zelf omdat het niet alleen kunnen zijn vaak iets zegt over de relatie en binding met de eigenaar.

Redenen voor de eigenaar om de hond naar de opvang te brengen:

Tijdens de dagen dat je werkt hoef je niet veel tijd aan je hond te besteden;

Je weet dat je hond sociaal contact met andere honden nodig heeft, maar je kan dat zelf niet bieden;

Je hond is erg actief en je wil dat hij lekker een dag hondendingen kan doen, zodat hij aan het einde van de dag moe maar voldaan is.

 

Als de honden van jongs af aan naar een dagopvang gaan, leren ze daar veel van en gaan ze meestal met veel plezier naar hun vriendjes in de opvang. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je hond het niet leuk vindt, de meeste honden vinden het geweldig! Wij zorgen bij de start voor een goede begeleiding, zodat de hond ontspannen de andere honden kan leren kennen. Wij houden de baasjes op de hoogte van de gebeurtenissen in de dagopvang en over het gedrag en welzijn van de hond.

 

Wij hebben een betrekkelijk kleine dagopvang met maximaal plek voor 15 honden per dag (verdeeld in 4 of 5 groepjes. Hier hebben wij bewust voor gekozen omdat wij persoonlijke aandacht belangrijk vinden. De honden verblijven in groepjes bij elkaar in de opvang, met een binnen- en buitenverblijf. Binnen kan de verwarming aan als het wat kouder wordt en er staat altijd een muziekje aan. Er staan manden met kleedjes en er is altijd drinkwater beschikbaar. De deurtjes naar buiten staan bijna altijd open. Bij slecht of koud weer of als de honden rust nodig hebben gaan de deurtjes dicht.

De honden worden in een groepje ingedeeld naar grootte, drukte, leeftijd en karakter. Het gaat erom dat elke hond zich prettig voelt in de juiste situatie. Wij kijken naar de groepsdynamiek, dit betekent dat we niet zomaar alle honden toelaten. Wist u dat honden hier weleens uit zichzelf naar toe komen wandelen? Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Wij genieten er natuurlijk ook van als de honden het zo naar hun zin hebben.

Brengen kan tussen 7.00 en 8.30 uur en ophalen tussen 16.30 en 18.00 uur. Wij nemen ’s ochtends de hond aan en aan het einde van de dag halen wij de hond uit de opvang voor jou. Wij willen geen mensen in de opvangruimtes om onnodige opwinding, blaffen en drukte te voorkomen.

Kosten: € 16,- per dag.

Wij zijn van maandag t/m vrijdag open.

Voor opvangmogelijkheden kunt u mailen: Jokesauerbreij@gmail.com of het contactformulier invullen.